ГоловнаКультура

Українські фотографи продадуть свої роботи для допомоги медикам

В акції беруть участь 70 фотографів.

Українські фотографи продадуть свої роботи для допомоги медикам
Фото: birdinflight.com

У суботу 18 квітня видання Bird in flight проведе розпродаж робіт українських фотографів в рамках кампанії "#лікарігерої".

Як повідомляє видання, всі отримані від продажу фотографій кошти підуть в антикризовий фонд із боротьби з COVID-19 для закупівлі засобів індивідуального захисту для лікарів Івано-Франківська. Місто було обрано через те, що воно є лідером за кількістю інфікованих COVID-19 і лікарі там забезпечені гірше, ніж їхні колеги в інших містах.

Розпродажі робіт, в яких беруть участь фотографи, вже зібрали 726 тисяч євро для лікарів в Бергамо і 370 тисяч євро для однієї з лікарень Нью-Йорка. Благодійні акції підтримали Мартін Парр, Алекс Скотт, Джордж Джорджіу та інші відомі автори.

В Україні акцію підтримали 70 фотографів, серед яких - Олександр Ляпін, Валерій Милосердов, Роман П'ятковка та інші. Кожен автор надасть для продажу три відбитки однієї фотографії розміром 20х30 см за ціною по 1000 грн за копію.

Папір для друку - архівна Hahnemühle Photo Fiber 200 gsm.

Розпродаж розпочнеться в суботу, 18 квітня, о 8:00 за київським часом і триватиме 24 години.

Деталі - на сайті видання, також можна підписатися на нагадування про старт розпродажу на сайті Donate.Birdinflight.com.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram