ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський: дорога з Сєвєродонецька в Станицю Луганську - одна з пріоритетних

Президент перевірив, як просуваються ремонтні роботи.

Фото: facebook/Луганська обласна державна адміністрація

Під час робочої поїздки до Луганської області Президент Володимир Зеленський оглянув автомобільну дорогу Сєвєродонецьк — Станиця Луганська та ознайомився з ходом ремонтних робіт на одному з її ділянок.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Зеленському доповіли, що зараз підрядники фрезерують дорожнє покриття з органо-мінеральної суміші й нижній шар покриття з асфальтобетону. Зазначається, що будівельні роботи виконані на 28%.

Фото: facebook/Луганська обласна державна адміністрація

Фото: facebook/Луганська обласна державна адміністрація

Зеленський заявив, що дорога Сєвєродонецьк — Станиця Луганська є однією із пріоритетних для держави.

«Вона дуже важлива для людей, які живуть в Україні: на нашій частині й тимчасово окупованій. Щоби вони бачили, що починаючи з моста в Станиці Луганській і до Сєвєродонецька в цьому році побудують прекрасну, якісну дорогу», — підкреслив президент.

Фото: facebook/Луганська обласна державна адміністрація

Загальна протяжність маршруту від Сєвєродонецька до Станиці Луганської, який складається з чотирьох ділянок, — 128 км. З них 125,5 км є дорогами державного значення. Повне оновлення маршруту заплановано до кінця 2020 року.

Нагадаємо, міст через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській — єдиний працюючий пункт пропуску в Луганській області, який веде на окуповану Росією територію. На початку 2015 року міст підірвали і рух транспорту по ньому був неможливий. Організовано піший перехід по тимчасових дерев’яних сходах і настилах. На початку жовтня 2019 року його замінили на обхідний настил, встановлений на забетоновані ліси.

У листопаді 2019 року в Станиці Луганській збудували новий міст

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram