ГоловнаСуспільствоЖиття

Кулеба: МЗС не ухвалювало рішень про заборону на виїзд трудових мігрантів

Міністерство збирає запити від країн, які потребують українських сезонних працівників.

Кулеба: МЗС не ухвалювало рішень про заборону на виїзд трудових мігрантів
Фото: надано Дмитром Кулебою

МЗС України ніколи не працювало з питанням виїзду сезонних працівників за кордон. Міністерство не ухвалювало рішень про заборону на виїзд трудових мігрантів. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив голова українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба.

"Трудова міграція ніколи не була чиєюсь окремою зоною відповідальності, це був спонтанний, хаотичний процес. Людина взяла знайшла собі за кордоном роботу, виїхала, а потім повернулася. Тепер же, з огляду на нові реалії, потрібна система. І тому прем'єр- міністр Денис Шмигаль доручив віцепрем'єру Вадиму Пристайку цю систему відбудувати", - окреслив міністр.

За словами Кулеби, проблема трудової міграції в період пандемії коронавірусу набула статусу логістичної. Він пояснив, яку функцію в цьому процесі виконуватиме українське МЗС.

"Яка роль МЗС зараз у цьому питанні? Ми збираємо запити від держав, які потребують сезонних працівників з України, і пересилаємо все це в офіс віцепрем'єра, який веде діалог із цими країнами і обговорює умови трансферу", - зазначив Кулеба.

Міністр вважає, що "тільки-но карантинні обмеження знімуть, ця проблема, яка так несподівано увірвалася у сферу політики, точно так само з неї природно зникне".

Нагадаємо, Вадима Пристайка призначено відповідальним за переговори з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт. А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в Кабмін такі заявки вже надходять і кожен запит розглядатимуть окремо, зважаючи на поточну епідемічну ситуацію.

Раніше голова МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що Україна отримує звернення від держав-партнерів про потребу в українських працівниках, але на тлі пандемії відправляти їх за кордон "нелогічно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram