ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні евакуаційними рейсами повернулися ще 800 громадян

Пасажирів з підвищеною температурою не виявили.

В Україні евакуаційними рейсами повернулися ще 800 громадян
Фото: dpsu.gov.ua

В Україну за 7 травня евакуаційними рейсами повернулися ще 800 громадян. Вони прилетіли з Копенгагена (Данія), Аліканте (Іспанія), Мілана (Італія) і двома рейсами з Мадрида (Іспанія). Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Під час температурного скринінгу осіб з підвищеною температурою не виявили, на самопочуття ніхто не скаржився.

"Пасажири встановили мобільний додаток "Дій вдома" і зобов'язалися перебувати на самоізоляції за вказаними адресами. Внесення громадянами необхідної інформації в мобільний додаток прикордонники перевірили під час проведення паспортного контролю. Один громадянин, який прибув з Копенгагена, вирушив на обсервацію за вказаною адресою", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що пасажиропотік за 7 травня був вищим, аніж у попередні дні. Кордон в обидва боки перетнули 14 000 осіб. Осіб з підвищеною температурою та ознаками ГРВІ не виявили.

Нагадаємо, що всіх евакуйованих українців ділять на дві групи. Перша - ті, у кого є смартфони, щоб встановити додатки "Дія" для контролю за обсервацією. Вони вводять адресу, за якою зобов'язуються самоізолюватись, і повинні перебувати там два тижні.

Друга - люди без смартфонів. Вони проходитимуть обсервацію "в класичному форматі", тобто в підготовлених державою локаціях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram