ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві за напади на аптеки і кредитні установи затримали громадянина РФ

Перед кожним злочином він приїжджав з Чернігова, де проживав з сім'єю.

У Києві за напади на аптеки і кредитні установи затримали громадянина РФ
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві за підозрою в нападі на аптеки і кредитні установи затримали громадянина РФ. Його спіймали під час спроби пограбувати аптеку, повідомили в пресслужбі столичної поліції.

Зловмисник розпиляв в обличчя працівника сльозогінний газ, відбирав виторг і втікав. Затриманому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Уперше про його правопорушення стало відомо наприкінці березня. У Дніпровське відділенні поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на аптеку. Невідомий у масці зайшов до приміщення, розпилив в обличчя фармацевту аерозоль, забрав гроші з каси та зник.

"Через деякий час поліції стало відомо, що за аналогічною схемою незнайомець у масці і з газовим балончиком пограбував кредитні установи на вул. Малишка в Дарницькому районі, заволодівши майже 40 000 гривень", – йдеться в повідомленні.

Начальник ГУНП у Києві Андрій Крищенко зазначив, що правоохоронці опитували свідків і потерпілих, а також дивилися записи з камер відеоспостереження на місцях злочинів. Завдяки цій інформації оперативники встановили особу підозрюваного й затримали його під час спроби пограбування аптеки.

"Під час поверхневого огляду ми виявили і вилучили в нього близько 1000 гривень, які він встиг забрати з каси. Затриманий – громадянин Росії, 1985 року народження. Перед кожним злочином він приїжджав із Чернігова, де жив із сім'єю, орендував у Броварах житло і виїжджав на "полювання" в столицю", – пояснив Крищенко.

Нагадаємо, що у квітні в Харкові грабіжники підірвали банкомат, що був в магазині. Вибухова хвиля пошкодила вхідні двері в будівлю та обшивку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram