ГоловнаСвіт

Мер Москви рекомендував не ходити на парад Перемоги

Від проведення парадів 24 червня відмовилися в дев'ятьох регіонах Росії.

Мер Москви рекомендував не ходити на парад Перемоги
Фото: EPA/UPG

Мер Москви Сергій Собянін у четвер, 11 травня, рекомендував жителям столиці не відвідувати офіційні заходи в День Росії 12 червня, а також запланований на 24 червня парад, присвячений 75-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Про це пише Німецька хвиля.

"Офіційні заходи будуть проводитися і 12 червня, і в день параду. Але краще це подивитися по телевізору", – підкреслив градоначальник.

"Ніякої масовки, глядачів там не має бути", – додав він. За словами Собяніна, масові заходи в місті поки заборонені.

Він також закликав поки не приїжджати в столицю з інших міст.

Заява столичного мера надійшла, попри те, що з 9 червня в Москві офіційно скасували самоізоляцію і пропускний режим, а також дозволили всім, включно з москвичами старшими за 65 років і громадянами, які мають хронічні захворювання, без обмежень виходити на вулицю.

Загальна кількість зареєстрованих випадків інфікування з початку епідемії в столиці Росії склала 201 221, від COVID-19 за весь період спостережень померли 3138 осіб. Водночас на 11 червня в активній фазі захворювання знаходилося 82 314 осіб.

Влада принаймні дев'ятьох російських регіонів: Курської, Ярославської, Оренбурзької, Псковської, Томській і Орловської областей, а також Республіки Мордовія, Камчатського й Пермського країв, – відмовилися від проведення парадів 24 червня через загрозу поширення інфекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram