ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти низки співробітників Міжнародного кримінального суду

Помпео назвав діяльність суду "вкрай політизованою".

США ввели санкції проти низки співробітників Міжнародного кримінального суду
Фото: investigator.org.ua

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти низки співробітників Міжнародного кримінального суду. Указ про економічні санкції та обмеження на поїздки для співробітників Міжнародного кримінального суду, причетних до розслідування з питання про те, чи мали в Афганістані місце воєнні злочини, вчинені американськими військовими, президент США Дональд Трамп підписав 11 червня.

Також передбачено розширення візових обмежень не тільки для цих співробітників суду, а й для їхніх родичів, передає Радіо Свобода.

Після того як Трамп підписав указ, держсекретар Майк Помпео заявив, що Вашингтон не допустить загроз для США з боку суду, діяльність якого він вважає вкрай політизованим.

У свою чергу, глава Мін'юсту США Вільям Барр звинуватив "іноземні держави, такі як Росія", в тому, що вони маніпулюють судом в Гаазі, "переслідуючи власний порядок денний".

Сполучені Штати входять в десятку країн, які не є учасниками Римського договору, заснованого МКС в 2002 році для судового переслідування за військові злочини, злочини проти людяності і геноцид в районах, де злочинці інакше не могли б постати перед правосуддям.

"Незважаючи на неодноразові заклики США і наших союзників до реформ, Міжнародний кримінальний суд не вжив жодних дій з реформування і продовжує проводити політично мотивовані розслідування проти нас і наших союзників, включаючи Ізраїль", - йдеться в заяві Білого дому.

Адміністрація Трампа в минулому році вже вводила обмеження на поїздки та інші санкції проти співробітників Міжнародного кримінального суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram