ГоловнаСвіт

Мін'юст США опублікує розширену версію доповіді Мюллера щодо "російської справи"

Буде представлено більше інформації про дії радника Трампа Роджера Стоуна.

Мін'юст США опублікує розширену версію доповіді Мюллера щодо "російської справи"
Спецпрокурор США Роберт Мюллер
Фото: relrus.ru

Міністерство юстиції США погодилося до 19 червня опублікувати розширену версію доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Про це 12 червня пише агентство Bloomberg.

Повідомляється, що Мін'юст має намір донести до громадськості нові деталі розслідування.

За даними агентства, в розширеній версії буде представлено більше інформації про дії Роджера Стоуна, що протягом цілої низки років обіймав посаду радника Дональда Трампа.

Стоун, зокрема, був засуджений за надання неправдивих свідчень в Конгресі США і за спроби вплинути на свідка. Його засудили до 3,3 роки в'язниці і штрафу в 20 тис. доларів

У попередньому виданні відомості про нього були приховані, однак можуть бути оприлюднені тепер, коли розгляд його справи завершено. Мін'юст уже проінформував про публікацію федеральний суд столичного округу Колумбія.

Розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори в США велося протягом трьох років. У квітні 2019 року Міністерство юстиції США опублікувало доповідь спеціального прокурора Роберта Мюллера, в якому повідомлялося, що передвиборний штаб Трампа не був у змові з Москвою, проте Росія все ж намагалася втрутитися у вибори.

Зокрема, Мюллеру і його помічникам вдалося встановити, що російське Агентство інтернет-досліджень за допомогою дезінформації намагалося роз'єднати американців і таким чином вплинути на підсумки виборів.

Також в доповіді було зазначено, що пошту суперниці Трампа на виборах Гілларі Клінтон зламали пов'язані з Росією хакери. У той же час зв'язки між зловмисниками, що зламали її переписку, і Трампом спецпрокурор не виявив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram