ГоловнаСвіт

США передали Україні оборонне обладнання на суму $60 млн

Зокрема, це рації і протитанкові ракети Javelin.

Фото: facebook.com/usdos.ukraine
США передали Україні обладнання в оборонній сфері загальною вартістю $60 млн. Про це повідомили на сторінці американського посольства в Україні в Facebook.

"Учора (16 червня, - ред.) Управління оборонної співпраці посольства США отримало обладнання на більш ніж $60 мільйонів для передачі українським партнерам, включаючи рації, боєприпаси і протитанкові ракети Javelin", - ідеться в повідомленні.

Дипломати підкреслили, що США наполегливо стоять на боці України в підтримці її суверенітету і територіальної цілісності перед обличчям російської агресії.

Фото: facebook.com/usdos.ukraine

Нагадаємо, що в травні США передали Україні техніку оборонного і медичного призначення на $25 млн для використання в зоні бойових дій на Донбасі.

У лютому США передали навчально-тренувальному центру Сил спеціальних операцій Збройних сил України наметове містечко "Алаяка" вартістю 1,5 мільйона доларів США.

У січні Штати передали українським прикордонникам спецспорядження і обладнання для оборони морських рубежів. Сума технічної допомоги становила 29 млн гривень.

У квітні Сполучені Штати Америки надали Україні $9,1 млн на боротьбу з поширенням COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram