ГоловнаСвіт

На грузинського ведучого, який обматюкав Путіна, готувався замах

Затримано російського кілера-чеченця.

На грузинського ведучого, який обматюкав Путіна, готувався замах
Георгий Габуния
Фото: Скриншот видео

Служба державної безпеки Грузії повідомила про затримання громадянина Росії, який готував убивство на замовлення.

Як повідомляє "Новости-Грузия", ця заява стала відповіддю на повідомлення ЗМІ про те, що затриманий 12 червня в Сабурталінському районі столиці чеченець планував убивство відомого грузинського тележурналіста Георгія Габунії.

За даними опозиційних телекомпаній "Формула" і "Мтаварі", затримано 37-річного громадянина Росії Васамбега Бадрійовича Бокова, який перебував у Грузії вже кілька місяців. З посиланням на джерела в спецслужбах ЗМІ повідомили, що затримання громадянина РФ за звинуваченням у використанні фальшивих документів насправді мало на меті запобігти вбивству. У своїй заяві СДБ прямо підтверджує цю версію. Ім'я затриманого в офіційній заяві вказується тільки ініціалами "В.Б.".

При цьому СДБ закликала всіх "утриматися від поширення будь-якого виду підтвердженої або непідтвердженої інформації, щоб не заважати розслідуванню", що "в результаті зашкодить головному суспільному інтересу - встановленню об'єктивної істини у справі".

Директор опозиційної телекомпанії "Мтаварі" Ніка Гварамія на брифінгу 15 червня повідомив, що план ліквідації Георгія Габунії виявили в Україні.

"За даними нашого джерела з антитерористичного департаменту, інформація з'явилася і слідство почалося на території України. Українцям стало відомо, що на їх території етнічний чеченець, при цьому, якщо не помиляюся, це громадянин України, проводив координацію ліквідації Георгія Габунії на території Грузії. Це управлялося з території Росії, зокрема з Чеченської Республіки. Безпосереднє виконання відбувалося на території Грузії, протягом місяців за Георгієм Габунією стежили, ми ще раніше посилили його охорону, кілька разів у нас була інформація, що за ним велося стеження, але ми вважали, що це було організовано з боку влади", - заявив він.

7 липня 2019 року ведучий авторської щотижневої програми "P.S." на телеканалі "Руставі 2" Георгій Габунія в прямому ефірі звернувся російською мовою до президента Володимира Путіна. У своєму монолозі він використовував нецензурні вирази. На тлі загострення у відносинах Тбілісі і Москви цей інцидент спровокував великий скандал. Тоді орган саморегулювання телеканалу відсторонив Габунію від роботи.

Це призвело до того, що телеканал розпався. Частина журналістів, які покинули "Руставі-2", заснувала телекомпанію "Формула", решта - телекомпанію "Мтаварі". Георгій Габунія веде на опозиційному каналі "Мтаварі" авторську недільну передачу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram