ГоловнаСвіт

Лукашенко запросив Зеленського в Гродно і подарував вишиванку

Восени відбудеться третій Форум регіонів України та Білорусі.

Зустріч Зеленського й Лукашенка у 2019 році
Фото: president.gov.ua
Зустріч Зеленського й Лукашенка у 2019 році

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив Володимира Зеленського відвідати третій Форум регіонів України та Білорусі, який відбудеться в жовтні в Гродно.

Про це повідомило посольство Білорусі за підсумками зустрічі посла Ігоря Сокола з заступником голови Офісу президента Ігорем Жовквою.

Посол Ігор Сокол (праворуч) й Ігор Жовква
Фото: ukraine.mfa.gov.by
Посол Ігор Сокол (праворуч) й Ігор Жовква

"Українській стороні передано запрошення президента Республіки Білорусь О.Г. Лукашенка на адресу президента України В.А. Зеленського відвідати Білорусь з офіційним візитом у 2020 році та взяти участь в III Форумі регіонів", – повідомили в посольстві.

Посол також передав подружжю Зеленських білоруські вишиванки як подарунок у відповідь від Лукашенка.

Також Лукашенко направив Зеленському послання, у якому зазначив, що білоруська вишита сорочка "підкреслює і особливість, і культурний взаємозв'язок, і близькість" українського та білоруського народів.

Нагадаємо, перший Форум регіонів України та Білорусі пройшов у Гомелі наприкінці жовтня 2018 року, у ньому взяли участь президенти Білорусі й України Олександр Лукашенко та Петро Порошенко.

Другий Форум регіонів відбувся на початку жовтня в Житомирі. На ньому вже був присутній Володимир Зеленський. На форумі підписали дві міжурядові угоди та 15 угод про міжрегіональну співпрацю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram