ГоловнаСвіт

Трамп підписав указ про реформу поліції США

"Американці знають правду: без поліції запановує хаос, без закону настає анархія".

Трамп підписав указ про реформу поліції США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп 16 червня підписав указ про реформу поліції, що передбачає вдосконалення програм атестації та підготовки поліцейських і розширення ресурсів у сфері охорони психічного здоров'я, повідомляють в адміністрації.

Про це повідомляє Голос Америки.

Виступаючи на церемонії підписання указу в Рожевому саду Білого дому, президент назвав імена присутніх на церемонії родичів осіб, загиблих у сутичках з поліцією. Одночасно він представив присутнім керівників правоохоронних органів.

Трамп наголосив, що американське суспільство має підтримувати відважних чоловіків і жінок в поліцейській формі, відзначивши водночас необхідність підзвітності поліції суспільству і важливість підвищення її професіоналізму та моральних стандартів.

Трамп заявив, що рішуче виступає проти пропозицій про позбавлення департаментів поліції фінансування.

"Американці знають правду: без поліції запановує хаос, без закону настає анархія", - нагадав президент.

Він також сказав, що адміністрація Обами навіть не намагалася вирішити проблему, крок на шляху вирішення якої робиться сьогодні.

Нагадаємо, 25 травня під час затримання поліцейськими в Міннеаполісі (штат Міннесота) загинув 46-річний афроамериканець Джордж Флойд. Поліцейські запідозрили його в розплаті фальшивими купюрами в магазині. У момент затримання один з поліцейських натиснув Флойду коліном на горло. Темношкірий чоловік кричав, що йому важко дихати, і просив його відпустити, але поліцейські не реагували на його слова.

Згодом Флойд помер у лікарні від асфіксії. В результаті були звільнені четверо поліцейських. Одного з них звинуватили у вбивстві, інших трьох - у пособництві вбивству.

Після цього інциденту США охопили масові акції протесту, які супроводжувалися заворушеннями. Мітинги проти расизму і поліцейського свавілля також пройшли в країнах Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram