ГоловнаСуспільствоЖиття

Зеленський і Шмигаль виключили відкриття метро до 22 травня

Передчасний запуск потягів загрожує новим спалахом коронавірусу.

Зеленський і Шмигаль виключили відкриття метро до 22 травня
Фото: Олександр Рудоманов

Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль виключили можливість відкриття метро в Києві, Харкові та Дніпрі до 22 травня.

Про це повідомила пресслужба президента за підсумками наради щодо запобігання поширенню COVID-19.

На нараді порушували питання запуску транспорту, в тому числі метрополітену. Шмигаль повідомив Зеленського, що, згідно з планом, який напрацював уряд, відкриття метрополітену не може відбутися до 22 травня. В уряді вважають, що ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавірусу, ситуація з якою ще не стабілізувалася.

Зеленський підтримав таке рішення уряду.

"Плановий помірний підхід до виходу з карантину - це правильно. Незважаючи на втому, не можна ставитися легковажно до епідемії. Сьогодні кількість заражених - понад півтисячі. Транспорт - це прямий спосіб поширення цієї небезпеки", - сказав він.

Метрополітен у найбільших містах України не працює з середини березня.

Шмигаль нагадав: попри те, що за останню добу в Україні від коронавірусу видужала рекордна кількість людей - 299, заразилися в цей самий час більше громадян, ніж у попередні дні - 507.

Зеленському також доповіли про ситуацію з Житомирською вірусологічною лабораторією, яка нібито завантажена на сім-вісім днів наперед і збиралася зробити триденну перерву в тестуванні на коронавірус. Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що поспілкувався з представниками лабораторії і вирішив менеджерські питання, які заважали проведенню тестування.

Нагадаємо, карантин в Україні діє до 22 травня і, ймовірно, буде продовжений. Але вже з 11 травня уряд вводить певні послаблення карантинних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram