ГоловнаСвіт

Коронавірус міг з'явитися в Швеції ще в листопаді минулого року, - Daily Mail

Державний епідеміолог вважає, що вірус міг бути у туристів із китайського Уханя.

Коронавірус міг з'явитися в Швеції ще в листопаді минулого року, - Daily Mail
Аптека державної мережі Apoteket Renen, Стокгольм.
Фото: EPA/UPG

Випадки захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 у Швеції могли з'явитися ще в листопаді минулого року – у туристів із китайського Уханя.

Про це розповів державний епідеміолог країни Андерс Тегнелл, передає Daily Mail.

"Я думаю, що могли бути деякі випадки серед мандрівників із міста Ухань, які перебували там у листопаді-грудні минулого року", – зазначив Тегнелл.

Він навів приклад, що у Франції нещодавно перевірили ще старі зразки, відібрані в пацієнтів із пневмонією, і виявили, що в одного з них був COVID-19 ще 27 грудня, тобто за кілька днів до офіційного повідомлення Китаю про спалах захворювання й майже за місяць до того, як французький уряд зафіксував перші випадки зараження.

Проте, за словами Тенгелла, зараз проведення тестування тих, хто міг заразитися коронавірусом у 2019 році, неактуальне й може стати зайвим навантаженням на систему охорони здоров'я.

Нагадаємо, про перший офіційний випадок коронавірусу у Швеції повідомили наприкінці січня. Інфікована жінка напередодні відвідала китайський Ухань, і після прибуття до Швеції в неї з'явилися симптоми захворювання. Вона звернулася до лікарні.

2 травня в лікарні Стокгольма від ускладнень після COVID-19 помер громадянин України.

Жорстких обмежувальних заходів для нерозповсюдження коронавірусу у Швеції не вводили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram