ГоловнаСвіт

У США виявили новий запальний синдром

Припускають, що він пов'язаний з COVID-19.

У США виявили новий запальний синдром
Фото: facebook/Чернівецька обласна державна адміністрація

У США виявили кілька десятків випадків незвичайного запального синдрому в дітей. Лікарі припускають, що він є смертельно небезпечним і може бути пов'язаний з коронавірусом.

Загалом близько 25 дітей з подібними захворюваннями були прийняті в лікарню Дитячого медичного центру ім. Коена в Нью-Йорку в останні тижні з симптомами, що варіюються від почервонілих язиків до розширених коронарних артерій.

The New York Times зазначає, що наразі жодна дитина від нового синдрому не загинула, хоча деякі з пацієнтів були поміщені в реанімацію і підключені до апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

Фахівці вже назвали цей синдром "дитячим мультисистемним запаленням". При цьому, однак, симптоми дуже схожі на синдром Кавасакі.

За словами лікарів, цей синдром виражається в запаленні великих судин і починається поступово. Кілька днів або навіть тижнів тримається температура, потім з'являється висип і задишка.

Найчастіше цим синдромом страждають діти від двох до десяти років. При цьому зазвичай ніяких супутніх і хронічних захворювань у них не виявляють.

Медики Франції і Великобританії вже повідомили, що деякі діти, що надходять до них у лікарню з важким запальним синдромом, мають позитивний результат тесту на коронавірус. Проте британський міністр охорони здоров'я Метт Хенкок заявив, що ніяких очевидних доказів зв'язку між цим синдромом і COVID-19 немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram