ГоловнаСвіт

Сенат Польщі не підтримав проведення виборів президента поштою

Проти проголосували 50 сенаторів, за - 35.

Сенат Польщі не підтримав проведення виборів президента поштою
Фото: Mariusz Kapala / Gazeta Lubuska

Верхня палата парламенту Польщі виступила проти проведення поштового голосування за президента в травні. Про це пише "Укрінформ".

Проти закону проголосували 50 сенаторів, один сенатор утримався, ще 35 проголосували за. До цього голосування три комісії Сенату рекомендували відхилити закон.

Під час обговорення документа сенатори опозиційних партій зазначали, що проведення поштового голосування неможливе з міркувань епідеміологічної безпеки. Представники влади заявляли, що уряд контролює ситуацію, а в останні тижні кількість хворих на коронавірус різко не збільшується.

Крім цього, опозиційні сенатори вважали незаконним внесення змін до виборчого законодавства безпосередньо перед виборами. Представники партії влади на це відповідали, що зміни викликані надзвичайними обставинами епідемії, а без виборів у країні може виникнути конституційна криза.

Державна виборча комісія повідомила, що президентські вибори з юридичних і організаційних причин не можуть відбутися в певний термін, тобто 10 травня.

Нагадаємо, що раніше Сейм Польщі ухвалив закон про заочне голосування на президентських виборах. Планувалося, що виборці повинні покласти конверт зі своїми виборчими бюлетенями в спеціальну поштову скриньку за місцем, де вони внесені до списку виборців. Вони зможуть зробити це особисто або з допомогою іншої людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram