ГоловнаСвіт

У Пентагоні заявили, що Росія і Китай використовують пандемію COVID-19 для просування своїх інтересів в Європі

На думку міністра оборони США, ці країни намагаються здобути вплив шляхом надання допомоги.

У Пентагоні заявили, що Росія і Китай використовують пандемію COVID-19 для просування своїх інтересів в Європі

Росія і Китай використовують пандемію коронавірусу, щоб просувати свої інтереси в Європі. Про це повідомив голова Пентагону Марк Еспер, пише Reuters з посиланням на його інтерв'ю La Stampa.

"Дехто використовує пандемію для проведення інвестицій у критично важливу промисловість та інфраструктуру, що буде мати довгостроковий вплив на безпеку", - відповів Еспер журналістові на запитання про те, чи намагаються РФ і Китай здобути вплив, надсилаючи гуманітарну допомогу в Європу.

За його словами, "потенційні опоненти" напевно будуть намагатися створити розбіжності між НАТО і Європою у своїх інтересах.

Відзначають, що і Росія, і Китай відправляли гуманітарну допомогу в Італію і скеровували туди медиків.

У Reuters підкреслили, що коментарі Еспера надійшли в той час, коли деякі офіційні особи США звинуватили Китай у спалаху коронавірусу. У неділю держсекретар Майк Помпео заявив, що у Вашингтоні є докази того, що хвороба з'явилася в китайській лабораторії, що Пекін рішуче заперечує.

Однак The Guardian з посиланням на джерела в розвідці повідомило, що британська й австралійська розвідки не мають доказів того, що пандемія коронавірусу почалася в результаті витоку інфекції з китайської лабораторії.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Яцек Чупутович звинуватив владу Росії у використанні кризи, спричиненої коронавірусом, для поширення дезінформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram