ГоловнаСвіт

Журналісти The New York Times отримали Пулітцерівську премію за матеріали про Путіна

Газета отримала нагороду в номінації "Міжнародний репортаж".

Журналісти The New York Times отримали Пулітцерівську премію за матеріали про Путіна
Фото: womansday.com

Журналісти американської газети The New York Times отримали Пулітцерівську премію в номінації "Висвітлення міжнародних тем" за серію матеріалів про режим президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляють на офіційному сайті премії.

У числі удостоєних нагороди - роботи про отруєння болгарського бізнесмена Еміліана Гебрева, про інтереси Росії в конфліктах у Лівії та Центрально-Африканській Республіці, а також про бомбардування російською авіацією лікарень у Сирії.

Посольство РФ у США відреагувало на вручення Пулітцерівської премії і назвало матеріали The New York Times "збіркою нерозбавлених русофобських вигадок, які можна вивчати як посібник зі створення помилкових фактів". Про це йдеться в заяві російської дипмісії у фейсбуці.

"Оргкомітет премії бере на себе велику відповідальність, виділяючи подібним чином антиросійські матеріали з твердженнями, які багаторазово спростовані не тільки офіційними російськими особами, але вже і самим життям", - ідеться в заяві.

Пулітцерівська премія - одна з найпрестижніших у США та у світі нагород у галузі журналістики. Її вручають щорічно з 1917 року за публікацію в будь-якому американському виданні.

Нагадаємо, The New York Times уже не вперше отримує цю нагороду за тексти про Росію. У 2017 році видання також було удостоєно премії за статті про російський вплив за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram