ГоловнаСвіт

У Росії наклав на себе руки 52-річний мільярдер Босов

Його статок у 2020 році оцінювався в $1,1 млрд.

У Росії наклав на себе руки 52-річний мільярдер Босов
Дмитрий Босов
Фото: РИА Новости

Найбільший акціонер і голова ради директорів групи "Аллтек" Дмитро Босов наклав на себе руки в своєму будинку в підмосковному селищі Усово.

Про це повідомляє РБК з посиланням на знайомих загиблого.

"Це правда, Босова немає в живих", - сказав один зі співрозмовників.

Джерело в правоохоронних органах підтвердило, що вночі поліція виїжджала на виклик, пов'язаний з самогубством в підмосковному селищі Усово, де жив бізнесмен. За словами співрозмовника, Босов наклав на себе руки в ніч на 6 травня.

Дмитро Босов - найбільший акціонер і голова ради директорів групи "Аллтек", який контролює групу "Сибантрацит", світового лідера з видобутку та експорту антрациту і найбільшого в Росії виробника металургійних вугілля, і співвласник КК "Східвугілля". "Аллтек" належить центр архітектури та дизайну Artplay.

Журнал Forbes 6 травня в режимі реального часу оцінював стан Босова в $1,1 млрд, в рейтингу російських мільярдерів від Forbes 2020 року бізнесмен зайняв 86-те місце.

На початку квітня Босов звільнив свого бізнес-партнера з компанії "Східвугілля" і члена ради директорів "Сибантрациту" Олександра Ісаєва. Як причину звільнення Ісаєва і розірвання з ним взаємин пресслужба компаній назвала "кричущі зловживання і розкрадання на ввірених йому ділянках робіт, поширення недостовірної інформації". Пізніше стало відомо, що Ісаєв також позбувся частки в "Східвугілля". Після цього він подав позов про захист ділової репутації проти компаній Босова.

"Сибантрацит"- генеральний спонсор "Нічної хокейної ліги", Босов грав у складі її збірної. Разом з прем'єр-міністром Росії Михайлом Мішустіним Босов також грав в аматорській хокейній команді "Спортіма".

Нагадаємо, 1 травня в окупованому Криму помер призначений Москвою "віцепрем'єр" окупаційного уряду Павло Корольов. 22 квітня в Криму був знайдений мертвим заступник департаменту культури Москви Леонід Ошарін. Йому було 47 років.

У лютому колишній начальник управління автотранспорту Федеральної служби виконання покарань Російської Федерації (ФСВП) Віктор Свірідов застрелився в залі суду. Його звинувачували у вимаганні 10 млн рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram