ГоловнаСвіт

Помпео звинуватив Китай у "сотні тисяч смертей" і зажадав поділитися інформацією про спалах коронавірусу

Держсекретар США відновив агресивну критику на адресу КНР.

Помпео звинуватив Китай у "сотні тисяч смертей" і зажадав поділитися інформацією про спалах коронавірусу
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Майк Помпео в середу відновив агресивну критику на адресу Китаю, звинувативши його в смерті сотень тисяч людей від коронавірусу і знову зажадав, щоб влада КНР поділилася інформацією про спалах захворювання.

Про це Помпео заявив на пресконференції Держдепартаменту, передає Reuters.

"Вони знали. Китай міг запобігти смерті сотень тисяч людей по всьому світу. Китай міг позбавити світ від глобального економічного нездужання", - сказав держсекретар.

"Китай, як і раніше, відмовляється ділитися інформацією, яка нам потрібна, щоб гарантувати безпеку людей", - додав він.

Як повідомляли, кількість жертв COVID-19 у світі перевищила 263,8 тис. осіб. Лідером за кількістю заражень і летальних випадків залишаються США.

Нагадаємо, раніше Помпео заявив, що у Вашингтоні мають достатню кількість свідчень, які вказують на те, що коронавірус почав поширюватися по світу з лабораторії в Ухані. Було це навмисно чи випадково, держсекретар не стверджував. В Ухані відкидають будь-які припущення про те, що місцевий інститут вірусології є джерелом пандемії.

Проте Китай відмовився допустити експертів ВООЗ до розслідування виникнення інфекції. Влада країни заявила, що вважає важливішою задачею перемогти пандемію, а не відправляти міжнародних фахівців для розслідування обставин появи вірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram