ГоловнаСвіт

З Білорусі видворили знімальну групу російського "Первого канала"

В одному з матеріалів журналісти розповіли, що Лукашенко "не париться" з приводу коронавірусних хворих.

З Білорусі видворили знімальну групу російського "Первого канала"
Фото: 24tv.ua

Міністерство закордонних справ Білорусі позбавило акредитації кореспондента російського "Первого канала" Олексія Кручиніна.

Про це повідомляє TUT.BY з посиланням на прессекретаря МЗС Анатолія Глазу.

За його словами, комісія МЗС з акредитації іноземних ЗМІ прийняла таке рішення 6 травня.

"Олексій Кручинін позбавлений акредитації, його акредитаційна картка анульована. Тобто він не може працювати в Білорусі журналістом", - ідеться в повідомленні.

Причини позбавлення акредитації в МЗС не назвали. Але, за повідомленням ЗМІ, це пов'язано з низкою репортажів про ситуацію з поширенням COVID-19 у Білорусі. Останній вийшов 6 травня вранці. У ньому Кручинін розповів про різке збільшення кількості заражених, а також про летальні випадки в Столбцях. У матеріалі показали кладовище в Столбцях і президента Олександра Лукашенка, який "не париться" з приводу коронавірусних хворих.

Напередодні державний телеканал "Білорусь-1" звинуватив російські ЗМІ в інформаційній атаці на Мінськ. Про це було оголошено у випуску новин. Телеканал стверджує, що їхні російські колеги приховують від глядачів інформацію про те, які справи з коронавірусом у самій Росії.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я раніше назвала темп приросту хворих на коронавірус у Білорусі одним із найвищих у Європі. Наприкінці квітня ООН закликала Білорусь, яка є єдиною країною в Європі, де не діє карантин, ввести обмежувальні заходи. З такою ж рекомендацією виступала і ВООЗ. При цьому Лукашенко вважає правильним рішенням відмову від запровадження карантину.

Карантинні обмеження в країні не вводяться, а президент публічно запросив керівників інших держав у Мінськ на парад 9 травня.

Лукашенко стверджує, що в Білорусі "суто від коронавірусу" ніхто не помер і назвав пандемію хорошим уроком "для наркоманів і курців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram