ГоловнаСуспільствоОсвіта

Мінкультури з вересня запустить онлайн-платформу для вивчення української мови

Курси будуть розраховані на три категорії.

Мінкультури з вересня запустить онлайн-платформу для вивчення української мови
Фото: Наш вибір

Міністерство культури, молоді і спорту має намір запустити безкоштовну онлайн-платформу для вивчення української мови з 1 вересня 2020 року.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

"До 1 вересня 2020 МКМС (міністерство культури, молоді та спорту) планує запустити роботу безкоштовної онлайн-платформи для вивчення української мови", - написав він.

За словами міністра, навчальні курси будуть сфокусовані на окремих категоріях: для тих, хто знає мову, але хоче поліпшити; тих, хто не знає і планує вивчення "з нуля", а також для держслужбовців, які хочуть удосконалити знання.

Нагадаємо, з вересня 2020 року російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання.

22 травня 2019 року Кабінет Міністрів прийняв постанову №437 "Питання українського правопису", яким схвалено нову редакцію українського правопису. Документ підготувала спеціально створена Нацкомісія з питань правопису, в яку увійшли вчені-мовознавці Національної академії наук і національних університетів з різних регіонів України.

27 травня було опубліковано повний текст нового українського правопису. Зміни можна умовно розділити на дві групи: зміни без варіантів і доповнення до вже чинних норм.

Новий український правопис застосовується з 3 червня минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram