ГоловнаСуспільствоЖиття

До Києва прибув борт з пораненими військовими

Дев'ятьох військовослужбовців перевезли з Харкова для подальшого лікування.

10 січня в Національний військово-медичний клінічний центр "Головний військовий госпіталь" прибули дев'ять військовослужбовців, які до цього лікувалися у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону в Харкові.

У Міноборони повідомили, що поранених бійців привезли до Києва для подальшого лікування.

Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

"Після діагностичного обстеження, яке зазвичай проводиться з пацієнтами, яких транспортують літаками, їх розмістили в відповідні клініки і відділення госпіталю і призначили подальше лікування. Військові лікарі кажуть, що стан здоров'я наших захисників поки задовільний, всі необхідні медикаменти і засоби побуту для них є в достатній кількості", - йдеться в повідомленні.

Волонтер Наталія Юсупова повідомила, що всі військові з кульовими і осколковими пораненнями. Є в дуже важкому стані - їх відразу везуть в реанімацію.

Юсупова уточнила, що здати донорську кров для поранених можна в центрі крові в самому госпіталі.

"Наші потреби не змінюються: це спортивні костюми, куртки на виписку, тапки, футболки, мило, серветки, з їжі ковбаса, сир, соки, йогурти, фрукти для перекусу. З ліків нам завжди потрібні "Дексалгин" і "Кетанов" в ампулах, серветки під рани, рушники. Все це ми купуємо, якщо закінчується. Всі звіти дивіться на моїй сторінці", - додала вона, залишивши банківські реквізити для бажаючих допомогти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram