ГоловнаСуспільствоПодії

У МАУ пояснили, чому не скасували рейс з Тегерана

Компанія звинуватила іранську владу в безвідповідальності.

У МАУ пояснили, чому не скасували рейс з Тегерана
Евгений Дыхне
Фото: LB.ua

У компанії "Міжнародні авіалінії України" заявили, що підстав для скасування рейсу "Тегеран - Київ" 8 січня не було. Про це повідомив на брифінгу президент МАУ Євген Дихне.

"Ніяких загроз під час вильоту з Ірану не було", - сказав він.

За словами президента компанії, вони не отримували інформації про загрози ні від української, ні від іранської влади.

Також не було заборон на польоти до або з Ірану.

Віцепрезидент МАУ Ігор Сосновський заявив, що авіакомпанія вважає це безвідповідальністю іранської влади.

За його словами, у зв'язку з ескалацією ситуації між Іраном і США польоти в іранському повітряному просторі мали бути заборонені.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 "Тегеран - Київ" авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі 176 людей загинули. Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану - 82; з Канади - 63; зі Швеції - 10; з Афганістану - 4; з ФРН - 3, з Великобританії 3, з України - 11 громадян (2 пасажирів і 9 членів екіпажу).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак МАУ помилково, оскільки іранські військові прийняли його за ворожий об'єкт. У заяві генштабу збройних сил Ірану йдеться, що причиною трагедії "став людський фактор".

Повну відповідальність за катастрофу авіалайнера МАУ взяв на себе Корпус вартових Ісламської революції.

За даними телеканалу CNN, літак МАУ був збитий двома зенітними ракетами російського виробництва класу "земля-повітря". Імовірно, це були зенітні ракети "Тор".

Раніше повідомляли, що експерти на місці катастрофи знайшли уражені ракетою частини літака МАУ, Офіс президента опублікував фото фрагментів збитого лайнера зі слідами пробоїн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram