ГоловнаСуспільствоПодії

"Чорний ящик" збитого МАУ будуть розшифровувати у Франції

Іранським експертам не вдалося розшифрувати записи бортового самописця.

"Чорний ящик" збитого МАУ будуть розшифровувати у Франції
Фото: EPA/UPG

Іран передасть Франції "чорний ящик" збитого "Боїнга" українських авіаліній. Рішення було прийнято після того, як іранським експертам не вдалося розшифрувати записи бортового самописця. Про це повідомив в суботу, 11 січня, глава відділу розслідувань подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резаєфар, передає ІРНА.

За його словами, Іран використовував всі свої можливості для вивчення вмісту чорного ящика, але в країні немає необхідних технологій для розшифрування. Щоб уникнути пошкодження вмісту, було вирішено відправити його до Франції.

Рішення про передання "чорного ящика" Франції прийнято п'ятьма країнами.

Раніше Тегеран звернувся до Канади, Франції та США з проханням доставити до Ірану устаткування для розшифрування "чорних ящиків", але отримав відмову. Потім влада в Тегерані попросила Україну, Швецію, Великобританію, Канаду та США відправити бортові самописці в третю країну і п'ять держав домовилися про те, що розшифрування буде відбуватися у Франції, вказується далі в повідомленні. 

Резаєфар також вказав, що таке рішення було прийнято до заяви Генштабу Збройних сил Ірану про обставини загибелі лайнера.

Раніше повідомлялося, що Іран не віддасть компанії Boeing чорний ящик з літака МАУ, що впав. Учора іранське телебачення показало відео з "чорним ящиком" з українського авіалайнера.

Нагадаємо, в суботу вранці через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак МАУ помилково, оскільки іранські військові прийняли його за ворожий об'єкт. У заяві генштабу збройних сил Ірану йдеться, що причиною трагедії "став людський фактор".

Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі 176 людей загинули.

Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; з ФРН 3, з Великобританії 3, з України 11 громадян (2 пасажири і 9 членів екіпажу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram