ГоловнаПолітика

Зеленський підписав указ про звільнення Богдана і призначив на його посаду Єрмака (оновлено)

В ОПУ запевнили, що на політичний курс держави це не впливає.

Зеленський підписав указ про звільнення Богдана і призначив на його посаду Єрмака (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Андрія Богдана з посади голови Офісу президента України.

Документ датовано 11 лютого і опубліковано на сайті ОПУ.

"Звільнити Богдана Андрія Йосиповича з посади керівника Офісу президента України", - йдеться у ньому.

Пресслужба Офісу президента повідомила, що Богдана звільнено за власним бажанням.

Новим головою став Андрій Єрмак, який раніше був помічником Зеленського.

"Зміна керівника Офісу президента України жодним чином не впливає на політичний курс держави. Попереду - важливі реформи, і саме на цьому фокусується команда Володимира Зеленського. Офіс президента впевнений, що Андрій Єрмак впорається з довіреною йому відповідальністю", - сказано в повідомленні.

Андрій Богдан очолював апарат президента України з 21 травня 2019 року. Раніше він був адвокатом олігарха Ігоря Коломойського. Після свого призначення він заявив: "Я був адвокатом багатьох політиків і бізнесменів, але вас цікавить одне, тому пояснюю - я не є юристом або адвокатом Коломойського", - прокоментував тоді Богдан.

Увечері 31 липня низка ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що Богдан написав заяву про відставку. При цьому була оприлюднена нібито фотографія цієї заяви, де йдеться про "звільнення за власним бажанням з моменту бажання".

Офіційного підтвердження цієї інформації не було до ранку 1 серпня. Навпаки, заступник Офісу президента Руслан Рябошапка спростовував відставку Богдана.

2 серпня Зеленський підтвердив, що Богдан написав заяву на звільнення, але зробив це разом з іншими людьми з команди президента.

"Ми не тримаємось за владу. Ми, - усі ключові люди, які зі мною прийшли, - домовилися від самого початку, що напишемо заяви на звільнення. Якщо суспільство або президент відчуватимуть, що та чи інша людина не може впоратися з поставленими Україною завданнями , то в будь-який момент ця людина, не тримаючись за крісло, піде у відставку", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив наявність конфліктів у його команді, які заважають працювати. Раніше у декількох ЗМІ з'явилася інформація про те, що між главою ОПУ Андрієм Богданом і помічником Зеленського Андрієм Єрмаком можуть бути певні розбіжності. Сам Єрмак заперечує конфлікт, за його словами, у них у команді немає жодної конкуренції.

"Я прийшов з президентом у команду, я працюю, безпосередньо виконуючи доручення президента. І я можу вам сказати, вважаю це правильним і це моя позиція: у мене з усіма членами команди поважні робочі відносини", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram