ГоловнаПолітика

ЄС виділить Україні €25 млн на діджиталізацію

Угоду підписали віцепрем'єр з євроінтеграції Кулеба і єврокомісар Олівер Вархейї.

ЄС виділить Україні €25 млн на діджиталізацію
Фото: EC - Audiovisual Service

Європейський Союз має намір виділити Україні 25 млн євро на електронне управління і цифрову економіку.

Про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив на спільній пресконференції з європейським комісаром з питань політики сусідства та політики розширення Олівером Вархейї.

"Почну з хорошої новини, сьогодні прем'єр з євроінтеграції пан Кулеба і єврокомісар підписали угоду про допомогу Європейського Союзу на 25 млн євро в цифровізації нашої країни", - сказав він.

Гончарук також зазначив, що цього року планується підписати угоду про спільний авіаційний простір з ЄС.

Він також зазначив, що в 2020 році Україна очікує отримати значний прогрес щодо угоди про "промисловий безвіз". Очікується, що оцінювальна комісія з підготовки до підписання "промислового безвізу" приїде цього року, щоб дати старт переговорам.

За його словами, до 2023 року Україна також повинна синхронізувати свою енергетичну систему з вимогами ЄС, прописаними в новій "зеленій угоді".

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації презентувало мобільний додаток та національну онлайн-платформу "Дія". У додатку вже доступні водійське посвідчення і технічний паспорт автомобіля.

Незабаром також очікується поява автомобільної страховки, студентського, паспорта громадянина України та закордонного паспорта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram