ГоловнаПолітика

У "Київметробуді" й "Укргазбанку" проводять обшуки у справі про розкрадання 1,7 млрд гривень

Кошти виділили для будівництва метро на Виноградар.

У "Київметробуді" й "Укргазбанку" проводять обшуки у справі про розкрадання 1,7 млрд гривень
Строительство метро на Виноградарь (архивное фото)
Фото: КГГА

Під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора слідчі й оперативні працівники Служби безпеки проводять обшуки в структурних підрозділах ВАТ "Київметробуд", їх посадових осіб, а також у відділеннях "Укргазбанку" і приватних структурах.

Про це повідомляють на сайті Офісу генпрокурора.

Слідчі дії проходять у рамках розслідування схеми шахрайського заволодіння бюджетними коштами, в тому числі за фактом необґрунтованого розміщення на депозитних рахунках 1,7 млрд гривень, виділених на будівництво метро.

Йдеться про будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метро від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар з електродепо в Подільському районі Києва.

Нагадаємо, 16 січня 2020 року Печерський суд Києва суд арештував кошти на банківських рахунках "Київметробуду" у справі розтрати під час будівництва метро на Виноградар.

У листопаді 2018 року "Київметробуд" виграв аукціон на будівництво метро на Виноградар у Києві, оскільки компанія запропонувала ціну за виконання робіт на 12 млн гривень нижче від очікуваної вартості. 16 січня 2019-го в "Київметробуді" повідомили, що терміни завершення будівельних робіт відкладають на рік. Головний інженер будівництва метро на Виноградар Євген Шатайкін заявляв, що підприємство катастрофічно відстає від графіка.

18 грудня повідомляли, що акціонери ПАТ "Київметробуд", які є генпідрядником будівництва метро на Виноградар, вирішили достроково припинити повноваження наглядової ради компанії й обрати його новий склад через низькі темпи будівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram