ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування проти Сольвара у справі про незаконну компенсацію за оренду житла

Обвинувальний акт скерують в Антикорупційний суд.

НАБУ завершило розслідування проти Сольвара у справі про незаконну компенсацію за оренду житла
Руслан Сольвар
Фото: obozrevatel.com

Національне антикорупційне бюро завершило досудове розслідування за фактом необґрунтованого отримання народним депутатом Верховної Ради VII і VIII скликань Русланом Сольваром понад 361 тис. гривень компенсації за оренду житла.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

11 лютого детективи НАБУ і прокурори САП відкрили екснардепу і його захисникам матеріали кримінального провадження для ознайомленням перед скеруванням обвинувального акта у Вищий антикорупційний суд. Дії Сольвара кваліфіковано за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

"За даними слідства, в листопаді 2014 року експарламентарій отримав у користування оплачуваний за рахунок державного бюджету номер у готелі «Київ», оскільки не мав власного житла в столиці. Однак як з'ясували детективи, хоча на початку березня 2017 підозрюваний отримав у спадок квартиру в Києві, він не повідомив про цей факт в Управління справами Апарату Верховної Ради. Це дозволило йому і далі отримувати компенсаційні виплати з держбюджету", - йдеться в повідомленні.

Тільки в жовтні 2018 року, після низки публікацій у ЗМІ, ексдепутат відмовився від отримання грошей. За ці півтора року, як встановило слідство, він встиг отримати понад 361 тис. гривень компенсації за оренду житла.

Нагадаємо, 18 грудня 2019 року Сольвару вручили підозру в отриманні компенсації 360 тис. гривень за житло за наявності в нього квартири в Києві.

На початку грудня минулого року перший віцеспікер Ради Руслан Стефанчук повернув апарату парламенту виплачені йому 39,6 тис. гривень компенсації за оренду житла у вересні-жовтні. Рух "Чесно" з'ясував, що Стефанчук орендує квартиру у своєї тещі. За даними журналістів, Стефанчук орендував у неї квартиру і до депутатства, але раніше вказував у своїй декларації безоплатну оренду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram