ГоловнаПолітика

Сольвар готовий відмовитися від держкомпенсації на житло

Нардеп заявив, що проти нього ведуть інформаційну кампанію

Сольвар готовий відмовитися від держкомпенсації на житло

Народний депутат Руслан Сольвар готовий відмовитися від державної компенсації на житло.

Про це він заявив у коментарі LB.ua у відповідь на публікацію від 27 травня.

Він зазначив, що компенсація нараховується автоматично відповідно до закону "Про статус народного депутата України". Наприкінці минулого року, наприклад, її отримували 177 депутатів, в тому числі шість офіційних мільйонерів. "Хочу підкреслити: я не вимагав у держави цих коштів, не писав жодних заяв на відшкодування і так далі. Понад те, з огляду на резонанс навколо цієї ситуації, готовий написати заяву про відмову від компенсації надалі", - заявив Сольвар.

Коментуючи наявність нерухомості у власності членів його сім'ї, депутат нагадав, що він прийшов до парламенту з бізнесу. "Отримуючи прибуток з підприємницької діяльності, я завжди декларував свої доходи і продовжую цю практику зараз. Ні я, ні мої рідні не приховували і не приховують інформацію про свою власність, всі дані є у відкритих реєстрах, з усього майна сплачуються податки, все відкрито і офіційно", - підкреслив Сольвар.

При цьому він зазначає, що інформація про "нелегальний статок у розмірі 50 млн доларів і щорічний корупційний дохід у розмірі 2 млн доларів", які нібито знайшли у нього активісти "Стоп-корупції", є неправдою.

Також депутат попросив не називати його колишнім регіоналом-перекидьком. "Ніколи не був членом Партії регіонів і не працював на режим Януковича. Моя політична кар'єра почалася в "УДАРі", який сьогодні розчинився в БПП. Спроби ж приписати мені регіоналівське минуле - не що інше, як спроба написати брудну політичну біографію", - стверджує Сольвар.

"У підсумку хочу сказати, що останнім часом через авторитетні вітчизняні ЗМІ проти мене ведеться інтенсивна інформаційна кампанія з використанням завідомо неправдивої інформації та за допомогою відвертої маніпуляції фактами. З огляду на це, закликаю ініціаторів кампанії припинити генерувати брехню і поширювати її в медіапросторі", - сказав депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram