ГоловнаЕкономікаДержава

На будівництво доріг у 2020 році використають частину виграних у "Газпрому" коштів

Усього на ці цілі виділили 85 млрд для доріг державного значення і 22,2 млрд - для місцевого.

На будівництво доріг у 2020 році використають частину виграних у "Газпрому" коштів
Фото: facebook/Кличко - мер

В Україні у 2020 році планують оновити 4000 км доріг державного значення. На це передбачено безпрецедентну суму - 85 млрд гривень, повідомили в пресслужбі Офісу президента України

"Це, по-перше, 31 млрд з Державного дорожнього фонду. По-друге, залучення в банках понад 19 млрд під державні гарантії. Минулого тижня я підписав зміни до Бюджетного кодексу і Державного бюджету на 2020 рік, які дозволять "Укравтодору" все це зробити", - повідомив президент Володимир Зеленський на заході "Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування".

Окрім цього, на будівництво доріг державного значення піде частина коштів, які "Нафтогаз" отримав від "Газпрому" за результатами Стокгольмського арбітражу.

Цьогоріч будуватимуть не тільки загальнодержавні автошляхи, а й дороги місцевого значення.

"Ми ставимо за мету в цьому році побудувати 2,5 тисячі кілометрів доріг місцевого значення. Для досягнення цієї мети є виділені рекордні 22,2 млрд гривень. Це на 70% більше, ніж було витрачено в 2019 році", - заявив Зеленський.

Раніше Кабмін презентував Дорожню стратегію на 2020 рік, якою заплановано побудувати та відремонтувати не менш ніж 4000 кілометрів доріг.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2019 року російський газовий монополіст "Газпром" виплатив "Нафтогазу України" $2,9 млрд для погашення боргу, що утворився відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram