ГоловнаЕкономікаДержава

У МІУ вибрали нового проєктувальника аеропорту в Дніпрі

Тендер виграла фірма "Інститут Укрдорпроєкт".

У МІУ вибрали нового проєктувальника аеропорту в Дніпрі

Державне підприємство "Фінінпро" провело новий конкурс на проєктування злітно-посадкової смуги аеропорт Дніпра, після того як на попередньому тендері перемогла компанія з російським корінням.

Як сказано на сайті ProZorro, перемогу на тендері 10 лютого здобуло ТОВ "Інститут Укрдорпроєкт", яке оцінило свої послуги в 24,534 млн гривень. Ця фірма була одним з учасників попереднього аукціону, тоді її пропозиція становила 25,35 млн гривень.

За інформацією аналітичної платформи YouControl, керівником компанії є Сергій Корецький. Він же є одним з бенефіціарів фірми разом з Андрієм Корецьким і Гочею Гуджабідзе. На сайті компанії йдеться, що вона розробляла пропозиції щодо реконструкції аеродромів у Вінниці, Одесі, Сумах, а також у Туркменістані.

На сайті Міністерства інфраструктури йдеться, що "Інститут Укрдорпроєкт" підтвердив наявність необхідного досвіду і кваліфікованих виконавців, які здатні розробити складний технічний проєкт.

"Питання модернізації аеропорту «Дніпропетровськ» - актуальне для міста-мільйонника Дніпро, густонаселеної області та величезної навколишньої конгломерації. Нам необхідно відкрити небо над Дніпром. На проєктування і будівництво аеродрому міжнародного аеропорту «Дніпропетровськ» уже передбачено 1,2 млрд грн. Оновлений аеропорт має стати регіональним повітряним хабом і дати зручне авіаційне сполучення. Сьогодні нарешті оголошено переможця на розробку проєкту нової злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Дніпропетровськ». Нова «взльотка» повинна бути надійною, зносостійкою і безпечною, здатною приймати сучасні пасажирські літаки", - прокоментував результати тендеру міністр Владислав Криклій.

Нагадаємо, реконструкція аеропорту в Дніпрі повинна початися влітку 2020 року. Він отримає злітно-посадкову смугу, яка зможе прийняти літаки всіх типів, а також міжнародний сучасний термінал і VIP-термінал.

Термінал діючого міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ" знаходиться у власності компанії "Дніпроавіа" (пов'язана з Ігорем Коломойським), а злітно-посадкова смуга належить державі.

Попередня влада розглядала можливість побудувати новий аеропорт у смт Солене - між Дніпром і Запоріжжям, але при Зеленському від цього проєкту відмовилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram