ГоловнаЕкономікаБізнес

Коболєв підтримав поділ "Укрнафти" з Коломойським

"Принцип - справедливо розділити активи між акціонерами".

Коболєв підтримав поділ "Укрнафти" з Коломойським
Фото: facebook.com/NaftogazUA

Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв виступає за поділ "Укрнафти".

"Я вважаю, що питання "Укрнафти" треба закривати. Треба почистити старі проблеми і дати компанії працювати. Або цілком або, як я вважаю, краще розділити її. Розділити на те, на що вийде розділити. Принцип - справедливо розділити активи між акціонерами. Тоді питання корпоративного конфлікту просто закриється", - сказав він в інтерв'ю "РБК-Україна".

Раніше варіант поділу компанії обговорювали з Коломойським, але, за словами Коболєва, переговори зупинили.

"Його позиція - почнімо хоча б з урегулювання цієї проблеми [2 млрд кубометрів спірного газу]. Якщо ви як держава здатні на рішення, які ми погоджуємо й обговорюємо, тоді про це, напевно, є сенс говорити ... Виявилося, що він має рацію щодо своїх сумнівів. Він мав рацію в тому, що врегулювання можуть заблокувати, що, власне кажучи, і сталося. Тому у відносинах з ним, які вельми непрості, дуже важливо мати повноваження вести ці переговори. Адже нас формально поки що держава не уповноважила. З приводу цих двох мільярдів у нас не було вибору, було остаточне рішення суду, і нам довелося шукати рішення, інакше наслідки, повторюся, були б набагато плачевнішими. Якщо нас уповноважать, мандат дадуть, то ми будемо вести переговори і щодо решти питань", - сказав Коболєв.

"Укрнафта" займається видобутком нафти і газу, державі в компанії належить 50% +1 акція. До 2015 року компанію контролював Ігор Коломойський, структурам якого належать інші акції.

Компанія володіє приблизно двома тисячами газових свердловин, трьома газопереробними заводами для виробництва зрідженого вуглеводневого газу і стабільного конденсату, 28 буровими установками і мережею з 537 АЗС (до анексії Криму та війни на сході України було 563 АЗС). Роздрібна мережа була придбана в афілійованих із групою "Приват" компаній у 2003-2006 рр. за $547 млн за тодішнім курсом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram