ГоловнаЕкономікаДержава

Шулявський міст у Києві знову подорожчає

Мільярда гривень не вистачило.

Шулявський міст у Києві знову подорожчає
Фото: bigkiev.com.ua

Кошторис будівництва Шулявського моста в Києві знову збільшиться.

2018 року сума підряду, виставленого на тендер, становила трохи менше за 600 млн гривень. 7 жовтня 2019 року голова Київської міськадміністрації Віталій Кличко підписав новий проєкт реконструкції Шулявського шляхопроводу з кошторисною вартістю 1,05 млрд гривень.

Тепер його заступник Микола Поворозник заявив, що і цього буде мало.

"До 1 січня 2020 року на проєкт було витрачено трохи більше ніж 856 млн грн. Проєкт коригування кошторису об'єкта перебуває в "Укрдержбудекспертизі". Нова вартість шляхопроводу перевищить 1,05 млрд грн, але точна сума ще невідома. Вийде проєкт експертизи - побачимо", - сказав Поворозник в інтерв'ю "Економічній правді".

Він пояснив, що виконано багато додаткових робіт. Наприклад, фундаментних опор і підпор мало бути 113, а стало 190.

Крім того, ще 700 млн гривень Фонд державного майна хоче за п'ятий цех заводу "Більшовик", на місці якого повинні побудувати з'їзд. Поворозник сподівається, що в процесі переговорів цю суму вдасться знизити.

"За такі цифри купувати приміщення цеху, який розвалюється, для мене абсурдно. Але ми в процесі переговорів. Мова йде майже про 700 млн грн. На нашу думку, це дуже завищена цифра. Ми не хочемо нічого задарма і в той самий час не хочемо ні за що переплачувати. Технічний стан і вартість будівлі має оцінити експерт. Київська міська рада вже вирішила викупити це приміщення для суспільних потреб за реальною ціною. Майже 700 млн - завищена сума, враховуючи, що земля під об'єктом належить громаді", - сказав Поворозник.

Нагадаємо, 2017 року після руйнування частини Шулявського шляхопроводу КМДА оголосила про намір закрити його на реконструкцію. Роботи стартували навесні 2019 року, а вже наприкінці грудня проїзд по ньому відкрили.

З'їзди зі шляхопроводу будуватимуть 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram