ГоловнаЕкономікаДержава

Радник прем'єра Юрій Голик назвав обладміністрації, які вже готові до ремонту доріг

Щоб скористатися коштами, обласні адміністрації мають затвердити перелік дорожніх робіт на рік.

Радник прем'єра Юрій Голик назвав обладміністрації, які вже готові до ремонту доріг

Обласні державні адміністрації 2020 року отримають на ремонт доріг більше коштів, ніж торік. Але вони не будуть витрачені, якщо ОДА вчасно не затвердять планів дорожньо-ремонтних робіт, пише у Facebook радник прем'єр-міністра Юрій Голик.

Він зазначив, що минулоріч області отримали 14 млрд грн на ремонт доріг, з яких 1,4 млрд не змогли використати. Цього року в розпорядженні ОДА будуть 22 млрд грн, з яких 3 млрд вже надійшли на рахунки.

«Кабінет Міністрів і "Укравтодор" дали рекомендації, як використовувати Дорожній фонд правильно: ямковий ремонт тільки у виключних випадках і лише в рамках утримання доріг, не менш ніж 80% Дорожнього фонду повинно йти на капітальний і поточний середній ремонти, у пріоритеті - дороги до лікарень і опорних шкіл, дороги робити кілометрами, а не окремими ділянками», - перерахував радник прем'єра.

Щоб використати кошти, обласні адміністрації повинні затвердити в "Укравтодорі" перелік дорожніх робіт на рік. За словами Голика, на цей момент вже затверджено плани для Дніпропетровської, Луганської, Одеської, Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей.

«Першою це зробила Дніпропетровська область. У чому ніхто й не сумнівався, якщо чесно. По-перше, спадковість, по-друге, на затвердження була подана ще наша трирічна програма по Дорожньому фонду, в якій по кожній дорозі всі процедури були проведені заздалегідь. Тобто 1 березня в Дніпропетровській області вже почнуться роботи на дорогах, що фінансуються за рахунок Дорожнього фонду», - зазначив Голик, який раніше обіймав посаду радника голови Дніпропетровської ОДА.

Досі не надійшли плани від Закарпатської, Львівської, Сумської та Чернівецької облдержадміністрацій.

«Завжди говорив, що дороги, як і школи, садочки, лікарні та стадіони - це не тільки гроші, а й передусім мізки та менеджмент. Занадто багато випадків у нашій країні, коли гроші є, а менеджменту немає. Тим цікавіше змусити всю цю неповоротку махину робити все заздалегідь і єдино правильним способом», - підкреслив Голик.

Раніше радник прем'єр-міністра Юрій Голик повідомляв, що уряд затвердив нові критерії оцінки ефективності голів обласних державних адміністрацій. Одним з найважливіших критеріїв якості їхньої роботи названо рівень виконання Дорожнього фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram