ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві обвалився Шулявський міст (оновлено)

За словами Кличка, поки не буде проведено дослідження моста, рух по ньому буде заборонено.

У понеділок увечері в Солом'янському районі Києва обвалився Шулявський міст. Зараз виїзд на міст не заборонено, але рух в сторону проспекту Перемоги вже перекрито. Рух по вулиці Вадима Гетьмана у напрямку Петрівки перекрито відразу за розв'язкою Індустріального моста, повідомляє MIGnews.

За попередніми даними, під час обвалу була зачеплена одна машина, припаркована під мостом. Серед людей постраждалих немає.

Шулявський міст вже кілька років перебував у аварійному стані. Бетонні опори моста зазнали пошкоджень під час кількох пожеж, які відбувались під ним, на місці несанкціонованого ринку секонд-хенд.

Київська адміністрація не раз планувала провести капітальний ремонт шляхопроводу, оскільки він тримався на тимчасових металевих опорах. Влітку поточного року планувалося провести ремонт особливо проблемних ділянок дорожнього покриття в столиці, зокрема, відремонтувати Повітрофлотський проспект, бульвар Дружби Народів і вулицю Олени Теліги.

Оновлення. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що міст на Шулявському шляхопроводі, який обвалився, не був аварійним, повідомляє 112 Україна.

"Аварійним його не визнано", - заявив Віталій Кличко. Він також додав, що були порушені норми експлуатації моста, під мостом стояли МАФи, де була пожежа.

Мер Києва зазначив, що доти, поки не буде проведено дослідження моста, рух по ньому буде заборонено. Кличко зазначив, що обвалення моста тільки прискорить дії мерії Києва, спрямовані на реконструкцію шляхопроводу.

Фото: facebook.com/merkieva

Оновлення 23:01. Київська влада розробляє об'їзні маршрути через часткове обвалення моста на Шулявському шляхопроводі в разі, якщо експерти дійдуть висновку про неможливість його подальшої експлуатації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Зараз триває експертна оцінка стану моста. Більш конкретно зможемо сказати після того, коли отримаємо інформацію від експертів. Вони будуть працювати всю ніч, і до 6-ї години ранку у нас буде більш детальна інформація про стан моста та про те, чи зможемо ми його далі експлуатувати, або буде експлуатація в обмеженому режимі, або взагалі його потрібно буде закрити", - сказав Віталій Кличко журналістам у понеділок увечері на місці події.

Восени 2015 року Департамент містобудування та архітектури Києва повідомив, що на перетині проспекту Перемоги та вулиць Гетьмана та Довженка буде побудована трирівнева розв'язка з кільцем, яка дозволить зберегти п'ятий цех заводу "Більшовик". Зараз там старий шляхопровід та конюшинова розв'язка з трьома пелюстками.

Проект будівництва повинен був підготувати "Київсоюзшляхпроект".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram