ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернігові злочинець під час затримання поранив гранатою двох поліцейських (оновлено)

Один з них отримав важкі поранення.

У Чернігові злочинець під час затримання поранив гранатою двох поліцейських (оновлено)

Співробітники поліції в понеділок, 27 лютого, впіймали злочинця, який кілька днів тому з автоматом напав на ломбард у Чернігові. Під час затримання були поранені двоє поліцейських.

Про це повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв у фейсбуці.

"24 лютого о 20:05 невідомий вистрілив з автомата з глушником у повітря і по співробітнику ломбарду. Нічого не вкравши, втік. Співробітник ломбарду отримав вогнепальне поранення голови (госпіталізований). З місця події вилучено 22 гільзи від патронів калібру 5,45 мм. Тоді злочинцеві вдалося втекти. І ось сьогодні карний розшук і спецназ узяли штурмом квартиру, в якій переховувався злочинець. Під час штурму зловмисник кинув гранату. Поранено двох поліцейських. Один з них, 38-річний майор поліції, спецназівець КОРД - важко поранений. Він отримав поранення в живіт від вибуху гранати", - написав Князєв.

Майора госпіталізували. Злочинця теж поранено.

Оновлення. Як повідомляється на сайті Нацполіції, близько 13:00 бійців спецпідрозділу проводили операцію із затримання раніше судимого наркомана, підозрюваного в серії тяжких злочинів.

Серед них і напад на чернігівський ломбард, під час якого зловмисник з автомата тяжко поранив у голову працівника установи, випустивши з автомата понад два десятки куль.

Злочинець проживав у квартирі свого знайомого, з яким відбував покарання у колонії.

"Чоловік дуже сильно «сидів на голці», вживаючи за добу 20 «кубиків» ацетильованого опію. Постійно перебуваючи в напівадекватному стані, він прив'язав до штанів гранату і так ходив по квартирі", - сказано в повідомленні.

Коли спецназівці ввійшли в приміщення, підозрюваний кинув гранату під ноги бійцям. У результаті вибуху отримали осколкові поранення двоє поліцейських, один з них перебуває в стабільно важкому стані. Був поранений і злочинець.

Підозрюваного спецназівці затримали. У нього вилучено автомат Калашникова АКС-74У калібру 5,45 з глушником і три споряджені магазини.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, карається позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі).

Нагадаємо, минулого тижня в Сумах поліцейський отримав поранення під час затримання колишнього співробітника СБУ, який намагався пограбувати банкомат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram