ГоловнаЕкономікаДержава

Гроші для регіонального розвитку є, тепер має бути грамотний менеджмент, - радник прем'єра Юрій Голик

2,2 млрд гривень нададуть уже у квітні тим обласним адміністраціям, які пройдуть усі необхідні процедури.

Гроші для регіонального розвитку є, тепер має бути грамотний менеджмент, - радник прем'єра Юрій Голик

Обласні адміністрації України найближчим часом отримають мільярди гривень на будівництво і ремонт інфраструктури. Справа за грамотним менеджментом з боку ОДА. Про це заявив у Facebook радник прем'єр-міністра Юрій Голик.

«Державний фонд регіонального розвитку. ДФРР. 7,5 млрд грн у 2020 році. Ще один інструмент обласних адміністрацій для фінансування будівництва і ремонту інфраструктурних об'єктів», - зазначив Голик.

За його словами, 2,2 млрд гривень будуть надані вже у квітні тим обласним адміністраціям, які пройдуть усі необхідні процедури.

«2,2 млрд грн уже у квітні можуть потрапити приватним компаніям. Це - робочі місця, податки, в тому числі до місцевих бюджетів, і нова інфраструктура», - сказав радник голови уряду. Але як уточнив Голик, до Міністерства регіонального розвитку, яке розпоряджається коштами Фонду, надійшло заявок від ОДА лише на 33% від запланованої суми.

«Саме той випадок, коли гроші є. Але має бути менеджмент, щоб вони використовувалися», - зазначив Голик.

Як повідомляв Голик раніше, цього року по всій Україні будуть введені в експлуатацію 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів і відремонтовано 4 000 км доріг - цей проєкт отримав назву «Велике будівництво».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram