ГоловнаЕкономікаБізнес

Верланов: кількість ФОП в Україні далі зростає

За рік показник збільшився більш ніж на 19 тисяч.

Сергій Верланов
Фото: tax.gov.ua
Сергій Верланов
В Україні продовжує зростати кількість фізичних осіб-підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. Це свідчить про пожвавлення ділової активності на рівні макробізнесу, що впливає на істотне збільшення надходжень до бюджету від єдиного внеску. Про це інформує Державна податкова служба України

Якщо станом на 1 січня 2019 року на спрощеній системі оподаткування перебували 1 млн 394,5 тис. підприємців, то на початку 2020 року - вже 1 млн 488,3 тис.

Фото: tax.gov.ua

За інформацією ДПС, за минулий рік також зросли і бюджетні надходження від єдиного податку. В тому числі в 2019 році платники виплатили 24,95 млрд гривень єдиного податку. Це на 25,5% (або на 5,08 млрд) більше, ніж в 2018 році.

Фото: tax.gov.ua

"Ці цифри свідчать про пожвавлення ділової активності на рівні макробізнесу на спрощеній системі і, відповідно, збільшення надходжень до бюджету від єдиного податку. Зі свого боку податкова служба і далі буде покращувати якість податкового сервісу, в тому числі і розширювати перелік і якість електронних послуг", - заявив глава ДПС Сергій Верланов.

Загалом станом на 1 січня 2020 року кількість зареєстрованих фізичних осіб-підприємців в Україні становила 1 млн 885,9 тисячі осіб. Це на 19,8 тисяч більше, ніж на початку 2019 року.

Нагадаємо, раніше глава ДПС Сергій Верланов заявляв, що в минулому році податкова виконала бюджет, а вже в цьому - перевиконала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram