ГоловнаСвіт

У Німеччині вважають, що за оптимістичного сценарію пандемія COVID-19 триватиме до кінця року

"Зараз ми живемо не в період після пандемії, а в середині".

У Німеччині вважають, що за оптимістичного сценарію пандемія COVID-19 триватиме до кінця року
Фото: EPA/UPG

Голова відомства федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель Хельге Браун вважає, що пандемія COVID-19 триватиме щонайменше до кінця 2020 року, і це, за її словами, ще оптимістичний прогноз.

Про це Браун розповів в інтерв'ю радіостанції Deutschlandfunk, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ми живемо не в період після пандемії, а в середині. Пандемії, яка буде нас супроводжувати ще довго. Якщо говорити з оптимізмом, то мінімум цей рік", - сказав він.

Голова канцелярії підкреслив, що, як і раніше, необхідно дотримуватися необхідної дистанції в громадських просторах, а також норм і правил гігієни, щоб не допустити нового спалаху захворювання.

За даними інституту Роберта Коха, на 7 травня, в Німеччині 166 091 особа заражені коронавірусом, 7119 осіб померли.

Нагадаємо, після великодніх канікул у Німеччині почалося поетапне ослаблення карантину, введеного в середині березня через поширення коронавірусної хвороби. Зокрема, було вирішено відкрити магазини з торговою площею до 800 кв. метрів. Обмеження за площею не поширюється на книжкові магазини, а також центри продажів велосипедів і автомобілів.

У Берліні, Бранденбурзі та Саксонії в школи почали повертатися учні випускних класів для підготовки та складання іспитів, а в низці земель поновлюються заняття в четвертих - випускних - класах початкових шкіл. У вузах дозволили проводити іспити, але бібліотеки, архіви та лабораторії вирішено відкрити тільки за умови дотримання суворих санітарно-гігієнічних норм. У Саксонії відновили релігійні служби за участю не більш ніж 15 парафіян.

4 травня в Німеччині почався другий етап ослаблення карантину. При цьому раніше Меркель попередила про загрозу другої хвилі коронавірусу і закликала не послаблювати обмеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram