ГоловнаСвіт

У Ватикані успішно прооперували 28-тижневий плід з рідкісною патологією

Лікарі провели внутрішньоутробну операцію з корекції вродженої діафрагмальної грижі.

У Ватикані успішно прооперували 28-тижневий плід з рідкісною патологією
Фото: vaticannews.va

У ватиканській лікарні «Бамбіно Джезу» вперше провели внутрішньоутробну хірургічну операцію для лікування вродженої діафрагмальної грижі.

Операція 28-тижневого плоду зростом 35 см і вагою 1,2 кг пройшла успішно завдяки співробітництву з двома іншими медичними центрами: Міланською багатопрофільною клінікою та римською лікарнею Боніфратри — «Сан-П’єтро», повідомляють Новини Ватикану.

Операцію провела команда лікарів різних профілів з допомогою малоінвазивної процедури. Уже через десять днів після операції УЗД показало значне збільшення легень у плоду.

Народження дитини, якій провели фетальну ендоскопію, та подальше хірургічне втручання для остаточної корекції дефекту діафрагми передбачені в червні.

Вроджена діафрагмальна грижа — це рідкісна патологія, яка трапляється в середньому в однієї дитини з 3 тисяч. В Італії з цією патологією народжуються від 150 до 180 дітей на рік. Йдеться про дефект діафрагми, який провокує гіпоплазію легень і легеневу гіпертензію. Прогноз при цій патології несприятливий. У найважчих випадках смертність перевищує 90 %. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram