ГоловнаСвіт

Італія дозволила богослужіння в храмах з 18 травня

Віруючим доведеться носити маски і дотримуватися соціальної дистанції.

Італія дозволила богослужіння в храмах з 18 травня
Фото: EPA/UPG

Італійський уряд дозволив відновити проведення богослужінь, обрядів хрещення, весіль і похоронів у церквах і храмах з 18 травня в рамках послаблення карантину.

Про це повідомляє ANSA.

Повідомляється, що італійським віруючим доведеться дотримуватися протиепідемічних заходів, зокрема носити маски і дотримуватися соціальної дистанції. Сповідь буде дозволена тільки в провітрюваних місцях, наприклад, на вулиці.

Обмеження передбачають, що двері церков і храмів повинні бути відкритими, щоб уникнути передавання COVID-19 через дверні ручки. Після кожного богослужіння використовувані місця будуть дезінфікувати.

За словами італійського прем'єра Джузеппе Конте, дотримання санітарних норм у храмах забезпечить відновлення церемоній у безпечний спосіб.

Нагадаємо, в Італії з 4 травня стартував другий етап виходу з двомісячного жорсткого карантину

через коронавірус. Він передбачав відновлення роботи будівельних компаній і деяких оптових торговців. Жителям дозволили пересуватися своїми регіонами і відвідувати родичів, але масові сімейні збори заборонені.

Також у країні відкрили парки і сквери. Бари і ресторани працюють на винос, але вживати їжу можна тільки вдома або в офісі. Повне відкриття закладів громадського харчування планується з червня, тоді ж запрацюють перукарні та салони краси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram