ГоловнаСвіт

Франція з 2020 року запровадить екологічний збір на авіаквитки

Завдяки новому податку до скарбниці щороку надходитиме понад 180 млн євро.

Франція з 2020 року запровадить екологічний збір на авіаквитки
Фото: EPA/UPG

Уряд Франції з 2020 року має намір підвищити екологічний збір на авіаквитки. Залежно від типу квитка він становитиме від 1,5 до 18 євро.

Про це повідомила міністр у справах транспорту Елізабет Борн, передає Deutsche Welle.

У разі підвищення збору він пошириться на всі рейси, що виконуються з аеропортів Франції, за винятком перельотів на острів Корсика і французькі заморські території.

Збір на квитки економ-класу всередині Франції та в межах Європи становитиме 1,5 євро, за межі Європи - 3 євро. Якщо Ви купуєте квиток у бізнес-клас, збір на внутрішньофранцузькі і внутрішньоєвропейські перельоти становитиме 9 євро, на інші континенти - 18 євро.

У Парижі розраховують, що новий збір щороку приноситиме до французької скарбниці близько 182 мільйонів євро. Ці гроші планують інвестувати в "екологічно сприятливу" інфраструктуру, насамперед у залізницю. Запровадження податку було схвалено спеціальною екологічною радою, очолюваною президентом Еммануелем Макроном.

В інших європейських країнах також пропонують ввести екологічні збори. Зокрема, подібні плани озвучили уряди Бельгії та Нідерландів. Запровадження екологічного збору обговорювалося також парламентом Швейцарії, але депутати відхилили цю пропозицію.

Нагадаємо, в Україні туристичний збір прив'язали до мінімальної зарплати.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram