ГоловнаСвіт

Суд заборонив Трампу блокувати користувачів у Twitter

Суд послався на першу поправку до Конституції США, яка забороняє обмеження свободи слова.

Суд заборонив Трампу блокувати користувачів у Twitter
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд Нью-Йорка у вівторок, 9 липня, відхилив апеляцію Міністерства юстиції США на рішення про заборону Дональдові Трампу блокувати користувачів у Twitter.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Цим рішенням апеляційний суд підтримав вердикт федерального суду Мангеттену, який у травні 2018 року за позовом семи заблокованих Трампом користувачів заборонив президентові як представникові влади "банити" неугодних коментаторів.

Суд послався на першу поправку до Конституції США, яка забороняє обмеження свободи слова.

Трамп аргументував свою позицію тим, що блокував користувачів як приватна особа. Однак апеляційний суд зазначив, що Трамп часто використовує свій Twitter для політичних заяв, тим самим перетворюючи його на "публічний майданчик".

Точне число заблокованих Трампом користувачів невідоме, але, за деякими оцінками, воно становить кілька сотень людей. Усього за діяльністю Трампа у Twitter стежать 52 млн користувачів.

Нагадаємо, президент США Трамп є активним користувачем Twitter. Він часто коментує в мікроблозі події в країні й у світі, а також нерідко використовує сервіс, щоб образити своїх опонентів. Через це радники забороняли Трампу вести Twitter.

У квітні Трамп провів зустріч із керівником Тwitter Джеком Дорсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram