ГоловнаСвіт

Чехія анулювала дозвіл на польоти кільком російським авіакомпаніям

Заборона стала відповіддю Праги на пропозиції Москви щодо транссибірських маршрутів.

Чехія анулювала дозвіл на польоти кільком російським авіакомпаніям
Фото: EPA/UPG

У Празі вирішили обмежити польоти російських авіакомпаній у Чехію, оскільки не задоволені умовами транссибірських маршрутів для чеського національного перевізника.

Про це повідомив "Интерфакс" із посиланням на інформоване джерело.

"І вони, скориставшись правилом паритетності, анулювали дозвіл на кілька рейсів "Аерофлоту" і "Уральських авіаліній", - розповів співрозмовник.

Раніше "Аерофлот", а також "Перемога" і "Уральські авіалінії", які входять в однойменний концерн, повідомили про скасування частини рейсів у Чехію, бо влада країни анулювала дозволи на ці перельоти.

Так, "Аерофлот" скасував 2 липня рейси між Москвою і Прагою SU2010/2011, SU2014/2015, SU2016/2017 і SU2018/2019. Рейси SU2012/2013 і SU2024/2025 залишилися в розкладі. "Перемога" скасувала в цей день рейси Москва - Карлові Вари. "Уральські авіалінії" з 2 липня призупинили перельоти між Прагою і аеропортами "Жуковський" (Москва) і "Кольцово" (Єкатеринбург) "у зв'язку з рішенням авіаційної влади Чеської Республіки анулювати раніше видані дозволи на польоти".

Коментарів інших російських перевізників, що виконують рейси в Чехію, а також Мінтрансу РФ і Росавіації, поки що немає.

Нагадаємо, 21 червня президент РФ Володимир Путін підписав указ, який тимчасово забороняє російським авіакомпаніям здійснювати повітряні перевезення росіян з території РФ на територію Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram