ГоловнаСвіт

Організатори саміту G20 опублікували відео, де 4 острови Курильської гряди включено до складу Японії

Протягом Другої світової війни Курильську гряду захопила Росія.

Організатори саміту G20 опублікували відео, де 4 острови Курильської гряди включено до складу Японії
Фото: скриншот видео

Організатори саміту G20, що пройшов у японській Осаці, розмістили на офіційному сайті відеозапис, де зображена карта Японії з включеними в неї чотирма островами Курильської гряди. Ці острови є предметом суперечки між Японією і Росією.

Відеоролик спочатку опублікували на YouTube-каналі прем'єрміністра Японії Сіндзо Абе 19 лютого 2019 року. Карта Японії з грядою Курильських островів з'являється в заставці на третій секунді.

Протягом саміту минулого тижня Сіндзо Абе за підсумками зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним підтвердив намір Токіо надалі просувати переговори з Москвою про укладення мирного договору.

Нагадаємо, навесні прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що Росія не розглядає питання повернення Японії Курил, а тільки прагне укласти мирний договір. Пізніше відсутність планів "спустити російський прапор" на Курилах підтвердив і президент РФ Володимир Путін, заявивши, що Росія має намір реалізувати програми розвитку Далекого Сходу, в тому числі інфраструктури Південних Курил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram