ГоловнаСвіт

Сім країн підготують резолюцію через повернення Росії до ПАРЄ

"Ми всі обурені цією ситуацією".

Сім країн підготують резолюцію через повернення Росії до ПАРЄ
Фото: Макс Требухов

Сім країн Центрально-Східної Європи підготують спеціальну резолюцію у зв'язку з поверненням Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це повідомив маршал Сенату Польщі Станіслав Карчевський, передає "Польське радіо".

Спеціально для цього він зустрічався з представниками країн у Любліні під час урочистостей з нагоди 450-річчя Люблінської унії.

"Ми на цю тему розмовляли вчора. Ми всі обурені цією ситуацією. Представники країн, які приїхали на сьогоднішні урочистості, говорили мені, що хочуть підготувати спільну резолюцію. Але тут, у Любліні, під час цих святкувань, це буде зробити дуже важко. Замість цього ми говорили про якнайшвидше проведення спільної зустрічі", - зазначив він.

За його словами, найближчим часом Польща, Литва, Латвія, Естонія, Україна, Словаччина та Грузія обговорять спільні кроки.

Нагадаємо, вночі 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка повертає Російській Федерації право голосу на засіданнях. Рішення підтримали 118 делегатів, 62 проголосували проти, 10 - утрималися.

МЗС після цього відкликало посла при Раді Європи, а міністр Павло Клімкін порадив Верховній Раді відкликати запрошення спостерігачам на вибори від ПАРЄ.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram