ГоловнаСвіт

Джонсон відповів Путіну на слова про крах лібералізму: Володимире, у світі є країни, де 12% людей ходять у туалет на вулиці

Британський політик упевнений, що ліберальні цінності безпосередньо пов'язані з економічним добробутом.

Джонсон відповів Путіну на слова про крах лібералізму: Володимире, у світі є країни, де 12% людей ходять у туалет на вулиці
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Кандидат у прем'єр-міністри Великобританії, колишній мер Лондона і ексміністр закордонних справ Боріс Джонсон назвав дурницею слова президента Росії Володимира Путіна про крах лібералізму.

Про це йдеться в його колонці для видання The Telegraph під назвою "Покинувши Євросоюз до 31 жовтня, ми доведемо, що Володимир Путін не має рації".

У The Financial Times 27 червня Путін заявив, що ліберальна ідея "віджила" своє. Джонсон же вважає, що абсурдність слів Путіна підтверджують економічні факти.

"Вільне та відкрите суспільство буде - загалом - найкращим місцем для старту бізнесу. Воно стане найбезпечнішим місцем для інвестицій. Це буде найкраще місце для того, щоб завести сім'ю. Це буде найкраще місце для життя", - написав британський політик.

За словами Джонсона, Британія доводить це своїм прикладом, як економічно розвинена, технічно просунута та культурно багата країною. У британців є два "гаранти і захисники соціальної свободи - демократія і верховенство права", - стверджує Джонсон.

Він упевнений, що ці ліберальні цінності безпосередньо пов'язані з економічним добробутом: "Якщо політика не можна змістити з посади демократичним шляхом, буде поширюватися корупція, знижуватися ефективність, люди будуть страждати, а бідність - рости".

"Говорячи прямо, Володимире, у світі є країни, де капітал, як кажуть, зосереджений в руках олігархів і поплічників, де журналістів вбивають, де над "ліберальними цінностями" сміються, де, за даними Росстату, третина населення не може дозволити собі більше двох пар взуття на рік, 12% людей ходять у туалет на вулиці, а реальні доходи знижуються п'ять років поспіль", - зазначив Джонсон.

Він також заявив, що саме завдяки демократії британці проголосували за вихід з ЄС, де владу у своїх руках зосередили політики з Брюсселя.

Колонка Джонсона закінчується словами: "Якщо ми хочемо підтримати ліберальні цінності, ми повинні покинути ЄС до 31 жовтня - і ми це зробимо".

Нагадаємо, наприкінці травня Джонсона викликали в суд у справі про його заяви перед референдумом про Брекзит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram