ГоловнаСвіт

Екс-мер Лондона Боріс Джонсон заявив, що проголосував на виборах, яких насправді не було

В Англії та Північній Ірландії 2 травня відбулися місцеві вибори, але в його районі їх не проводили.

Екс-мер Лондона Боріс Джонсон заявив, що проголосував на виборах, яких насправді не було
Фото: EPA/UPG

Екс-мер Лондона, колишній міністр закордонних справ Великобританії Боріс Джонсон заявив, що 2 травня сходив на місцеві вибори. Але в його районі вибори не відбувалися, пише ВВС.

За кілька годин до закриття дільниць Боріс Джонсон написав у Твіттері: "Щойно проголосував за Консервативну партію на місцевих виборах. І ви обов'язково проголосуйте! У вас дві години, щоб піти і проголосувати!"

Політик одразу стер твіт, тому що фоловери миттєво повідомили йому: "Борісе, у твоєму районі виборів немає".

Джонсон - депутат парламенту від лондонського округу Аксбридж і Південний Райсліп, де, за офіційними даними, він і живе, а в Лондоні цього дня виборів не було: у столиці муніципальні ради обирали минулого року.

В Англії та Північній Ірландії 2 травня відбулися місцеві вибори, і Консервативна партія Боріса Джонсона "зазнала на них тяжких втрат", зазначає видання.

На захист Джонсона виступив політичний оглядач газети Times Генрі Зеффман. Він нагадав, що у Джонсона є інший будинок у графстві Оксфордшир, і, можливо, політик голосував там.

На запитання фоловерів, чому ж Джонсон сам не дав роз'яснень, а просто стер твіт, Зеффман припустив, що депутат раптом зрозумів, що не дуже красиво зізнатися, що він насправді не живе у своєму окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram