ГоловнаСвіт

Канцлер Австрії продовжує виступати на підтримку "Північного потоку-2"

Австрія бере участь у проекті як співвласник енергетичної компанії OMV.

Канцлер Австрії продовжує виступати на підтримку "Північного потоку-2"
Себастьян Курц
Фото: EPA/UPG

Канцлер Австрії Себастьян Курц підтвердив, що офіційний Відень продовжує підтримувати будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Про це він заявив на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Баварії Маркусом Зьодером, повідомляє Deutsche Welle.

За його словами, влада країни позитивно ставиться до проекту, оскільки Австрія бере участь у ньому як співвласник енергетичної компанії OMV.

"Ми вважаємо, що енергетична безпека дуже важлива", - сказав Курц, підкресливши свою відповідальність як канцлера.

Водночас Курц зазначив, що з розумінням ставиться до того, що в цьому питанні можуть бути різні точки зору.

"Європейські політики в Брюсселі частково дотримуються іншого погляду на цей проект. Це мене не дивує і не може розділити нас", - відповів він, коментуючи намір кандидата на посаду голови Єврокомісії Манфреда Вебера заблокувати проект "Північний потік-2". У квітні Вебер заявив: якщо займе цю посаду, то зробить усе можливе, щоб заблокувати будівництво газопроводу. Він висловив упевненість, що цей проект - "не в інтересах Євросоюзу", тому що він підсилить залежність ЄС від російської сировини.

Нагадаємо, раніше на підтримку "Північного потоку-2" виступила наступниця Анґели Меркель на посаді голови Християнсько-демократичного союзу Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер.

15 квітня ЄС остаточно прийняв антиросійські поправки до газової директиви щодо "Північного потоку-2".

Газопровід "Північний потік-2" (Nord Stream 2) повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників у РФ зі споживачами в Німеччині, його протяжність складе більш ніж 1,2 тис. км. Пропускна спроможність становитиме 55 млрд кубометрів газу в рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram